Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΤΖΕΝΤΑ --AGENDA


Καλή μας εβδομάδα..
Η ατζέντα του Νοεμβρίου περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εκθέσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα


Θεσσαλονίκη
Η φωτογραφία ως μέσο δημιουργίας ή ανατροπής στερεοτύπων


Tο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ''Η φωτογραφία ως μέσο δημιουργίας ή ανατροπής στερεοτύπων'', στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του project Roaming Images, με το οποίο το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην 3η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης.

Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση της νεανικής δημιουργικότητας και η ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα σε φοιτητές που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και της Μέσης Ανατολής.

4 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2011 Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα: κλειστά Τρίτη: 9.00-16.00 Τετάρτη και Πέμπτη: 14.00-21.00 Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 10.00-18.00


HYBRIDS



Σε μια εποχή όπου τα όρια είναι πιο συγκεχυμένα από ποτέ, το εικονικό συγχέεται με το πραγματικό και οι πολιτισμοί αλληλοεπηρεάζονται μέσα από την δυναμική του διαδικτύου η μετάλλαξη είναι το βασικό χαρακτηριστικό τόσο της σύγχρονης ζωής όσο και της εξελικτικής διαδικασίας της ίδιας της φύσης.

Δύο ομάδες οι CTRLZAK (Θάνος Ζακόπουλος και Katia Meneghini) art&design studio και και Topotheque, (Ι. Πανταζής και Ε. Πανταζής) ομάδα αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών, καθώς και ο σκηνογράφος και εικαστικός Γιάννης Κατρανίτσας εξερευνούν το φαινόμενο της υβριδικής υπόστασης των πραγμάτων της εποχής μας μέσα από έναν πειραματισμό με άξονα την υλικότητα των μέσων που χρησιμοποιούν και πρόθεση να δομήσουν και να αποδομήσουν οικείες φόρμες του παρελθόντος.


Kalos&klio showroom Τσιμισκή 96
19.11 – 19.12.2011
Εγκαίνια: Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 13.00 - 17.00


Αθήνα
Ran - Χάος


Η Άρτεμις Κατσαμπάνη στην έκθεση της αυτή με τίτλο 'Ran – Χάος', παρουσιάζει σειρά ζωγραφικών έργων και κατασκευών, που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του κινήματος του Αφηρημένου Εξπρεσσιονισμού.

Με έμφαση στη φόρμα και τη γεωμετρία της, τη δημιουργία ή την κατάργισή της, η καλλιτέχνης προβάλλει κυρίως αισθήσεις , μέσα από συγκεχυμένες εικόνες χρώματος, που παραπέμπουν σε νέφη, στην κίνηση του νερού ή απλά στις συνθέσεις των χρωμάτων, επάνω στην χρωματική παλέτα.


4 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2011 * ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 - 15.00 & 18.00 - 21.00, Σάββατο: 10.30 - 15.00



1,2 


                                                 Μην απελπίζεστε! Υπάρχουν ακόμα πολύ όμορφα πράγματα εκει έξω..
                                                                 Καλή εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...